WinWin Psychology Blogindlæg

Alting er relativt…..så PYT!

Alting er relativt er mit mantra, som lyder lettere anstrengt, mens jeg med min imaginary friend ”Pyt-spanden” kæmper imod at have ondt af mig selv!

Og det er faktisk ganske gode coping-strategier, når en yderst privilegeret kvinde som jeg rammes af enten selv-højtidelighed eller selv-medlidenhed.

Jeg har arbejdet for meget for længe…. Ikke kun med mit fantastiske arbejde, men nok lige så meget fordi ting har ramlet sammen med en stor flytning lige inden jul, efterfulgt af travl højtid og nogle ugers græsenke-status mens den bedre halvdel skulle til udlandet. Så jeg har ondt af mig selv i skrivende stund, fordi jeg tidligt lørdag må sætte mig i bilen og køre til Aalborg universitet for at bruge de to dage i weekenden på at lytte og lære om kognitiv psykologi…. Ja det hjælper ikke på min selvmedlidenhed at jeg er blevet pålagt dette kursus med beskeden ”jeg ved godt du på mange måder er overkvalificeret, men vi må jo passe på de danske universiteter” fra embedspersonen i Undervisningsministeriet, som afgjorde at der skulle to ekstra kurser til, før jeg kan få udleveret mine pædagogikum papirer (jeg har også kun brugt ca. en kvart mio. kr. af vores egen lomme på at tage 164 dansk-anerkendte ECTS-point i psykologisk videnskab og terapi på et amerikansk universitet … og man skal have hele 90 af samme type point for at undervise i psykologi… ups, jeg gjorde det igen… sydede over en skrankepave-beslutning og fik ondt af mig selv…. Ups) … men jeg trænger bare sådan til at holde lidt fri…

Også er det at coping-strategier er gode, for alting er relativt!… se på det positive…. Jeg skal i det mindste ikke bruge min weekend på at føde et barn!… og jeg skal heller ikke på øvelse i et møg-vejr som sergentelev… jeg har en skøn familie, der glæder sig til at jeg kommer hjem til dem igen og det skal efter sigende sne (mit ynglings vejr) i weekenden…. Så PYT!…. for mig det bedste ord i det danske sprog… PYT, jeg overlever weekenden uden fysisk smerte, og evt. emotionel smerte vil være selvforskyldt fordi jeg ikke har evnet at perspektivere til mit i øvrigt meget privilegerede liv.

Denne weekenden vil være over i løbet af et ”spilt-sekund af mit liv” og når faget er bestået, vil jeg ikke skænke det en tanke…. PYT…. Og hvem ved, måske er der en uransagelig grund til at jeg skal tage mit liv forbi Aalborg denne weekend.

Må weekenden bringe jer masser af uransagelige muligheder, må udfordringerne være relative og må den imaginary-friend ”Pyt-spanden” være med jer hvor I går… også når nogen har glemt at sætte låg på tandpastatuben eller på anden måde forstyrret livets harmoni

🙂 Winnie Ladefoged Kjelsgaard

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.