WinWin Psychology Blogindlæg

Lilla shampoo

Tid er en finurlig størrelse, jeg har altid været nysgerrig på hvordan det der med alder fungerer og aldrig helt kunne greje det. Det virker som om jeg aldrig får ”knækket koden”, for når jeg endelig synes jeg har vænnet mig til en alder, er jeg for længst blevet meget ældre.

Da jeg var barn undrede jeg mig over hvorfor min mors noget ældre mand, havde brug for en anden type tandpasta end os andre. Da jeg ikke kunne styre min nysgerrighed længere, kunne jeg konstatere at brylcreme ikke er tandpasta, det er bare tuben der ligner tandpasta.

Mine bedsteforældre havde 9 børn og da der kun er 5 år mellem mig og min mors yngste bror, var jeg ligesom en ekstra rosin i pølseenden, der ofte nød at blive forkælet af bedstefar, noget jeg ikke tror den oprindelige ”rosin i pølseenden” var voldsomt begejstret for… men i den alder var jeg heldigvis lykkeligt uviden…. Og jeg kan huske jeg undrede mig over alder allerede den gang…. Jeg kunne kigge på billeder fra mine bedsteforældres ungdomsår og tænke at ham bedstefar havde været en virkelig flot fyr, og jeg fortalte min bedstemor at hun var heldig jeg ikke havde været omkring dengang, for så havde jeg snuppet ham lige for næsen af hende.

I dag er jeg på papiret ved at være den alder min bedstemor var, da jeg som lille pige hjalp hende med at hente æg ved hønsene, eller med at bage kager og lave mad … og min mand er ved at være på alder med min bedstefar, hvilket på ingen måder giver mening. For dengang tænkte jeg om min bedstefar ”hold da op hvor er det mærkeligt, det med gamle mænd…. for når man har fået en masse børn, så bliver damen tynd igen, mens manden stadig ser ud som om der er flere børn inde i ham”. Min mand har ikke en mave der ser ud til at gemme på børn, og det har jeg i øvrigt heller ikke, men han har grå hår…. Og det er der min nye erkendelse om alder formentlig burde indfinde sig.

Enhver der kender mig, ved at jeg ikke har specielt styr på hverken mode eller alt det andet der hører til… jeg er god til mennesker, dyr og haven, så i alt det med mode og beauty lytter jeg gerne til min frisør eller mine døtre. Jeg er nu i den alder, hvor jeg ifølge min frisør bør bruge lilla shampoo …. Fantastisk farve, lilla, som ville have passet fint til fx prinsessekjoler i en alder for lang tid siden. Det jeg ikke helt har grejet endnu er at lilla shampoo giver bedre grå hår! ….. for i den visuelt smertefulde overgang fra ”jeg farver mit hår så intet er gråt” til ”jeg accepterer at alt bliver gråt”, gør farven lilla åbenbart håret gråt…… ja det er næsten lige så uforståeligt som at en tube brylcreme ikke bare er speciel tandpasta til gamle mennesker og der ikke var flere børn inde i min bedstefars mave, selv om det så sådan ud…

Jeg har ikke vænnet mig til at jeg nu er på min bedstemors alder, sådan en som køber lilla shampoo, men det er okay…  PYT! …  jeg når det jo nok engang derude i tid, måske når jeg på papiret bliver lige så gammel som min oldefar 😉

Alder er bare et tal på papir er der jo nogen der siger og det kan vi jo så vælge at være nysgerrige på!

Med finurlige tanker,  Winnie Ladefoged Kjelsgaard

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.